آش شله قلمکار

آش شله قلمکار
مواد لازم:

آش شله قلمکار

مواد لازم برای آش شله قلمکار (برای 6نفر )

  • گوشت گوسفندی 250گرم
  • سبزی آشنیم کیلو
  • ترخون تازه یک دسته  ومرزه نصف دسته
  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا قرمز 1/4 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی 1/4 پیمانه
  • لوبیا سفید 1/4 پیمانه
  • ماش 1/4 پیمانه
  • برنج نیم دانه نصف پیمانه
  • گندم پوست کنده نصف پیمانه
  • پیاز متوسط 3 عدد برای داخل آش
  • نمک /فلفل/زرد چوبه به میزان لازم  اگر تند خور هستید فلفل را به دلخواه بریزید
طرز تهیه:

آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار

ابتدا تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید و کنار بگذارید. برای شروع پخت، گوشت گوسفندی را همراه با یک عدد پیاز، نمک، فلفل، و زردچوبه در قابلمه بریزید و بگذارید به‌خوبی بپزد. در قابلمه دیگر، نخود و انواع لوبیاها (چیتی، قرمز، چشم‌بلبلی و سفید) را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا 2 تا 3 ساعت بپزد. سپس عدس، ماش، گندم پوست‌کنده و برنج نیم‌دانه را اضافه کنید و بگذارید این مواد هم به‌خوبی پخته شوند.

در این مرحله، پیاز داغ را آماده کنید و کنار بگذارید. گوشت پخته‌شده را از استخوان جدا کرده و با گوشت‌کوب کاملاً له کنید. سبزی آش (شامل ترخون، مرزه و سبزی‌های مخصوص آش) را همراه پیاز داغ به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی رنگ سبزی کمی تغییر کرد، گوشت له‌شده و آب گوشت باقی‌مانده را به آش اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا قوام آن شبیه به حلیم کش‌دار شود.

وقتی آش به قوام مناسب رسید، آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

نوش جان!

خواص آش شله قلمکار:

  1. سرشار از پروتئین و مواد معدنی به دلیل وجود گوشت و حبوبات.
  2. تقویت سیستم ایمنی بدن با سبزی‌های معطر و مواد اولیه متنوع.
  3. مناسب برای تقویت بدن در فصول سرد سال.
  4. کمک به رفع کم‌خونی به دلیل وجود عدس و گندم.
  5. مفید برای سیستم گوارش به دلیل فیبر موجود در حبوبات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست