آش ترخینه

[vc_raw_html css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23ffffff%22%2C%22background-color%22%3A%22%23319356%22%2C%22border-radius%22%3A%2210px%22%7D%7D”]JTNDZGl2JTIwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJ0aXRsZXMlMjIlM0UlRDklODUlRDklODglRDglQTclRDglQUYlMjAlRDklODQlRDglQTclRDglQjIlRDklODUlM0ElNUJ1c19wb3N0X3RpdGxlJTVEJTNDJTJGZGl2JTNF[/vc_raw_html]
مواد لازم برای آش ترخینه (برای ۴ نفر):
- ۱۵۰ گرم ترخینه
- دو لیوان دوغ
- نخود، لوبیا و عدس (نصف لیوان)
- سبزی آش یا اسفناج (نیم کیلو)
- پونه خشک (مقداری)
- نمک، زردچوبه، پیاز و سیر سرخشده به مقدار لازم
[vc_raw_html css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23ffffff%22%2C%22background-color%22%3A%22%23319356%22%2C%22border-radius%22%3A%2210px%22%7D%7D”]JTNDZGl2JTIwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJ0aXRsZXMlMjIlM0UlRDglQjclRDglQjElRDglQjIlMjAlRDglQUElRDklODclREIlOEMlRDklODclM0ElNUJ1c19wb3N0X3RpdGxlJTVEJTNDJTJGZGl2JTNF[/vc_raw_html]
طرز تهیه آش ترخینه
برای تهیه آش ترخینه، ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل ۵ ساعت قبل خیس کنید تا نرم شوند. ترخینه را با دوغ خیس کنید و بگذارید کاملاً باز شود. نخود و لوبیا را در قابلمهای جداگانه بپزید تا کاملاً نرم شوند.
سپس عدس، ترخینه، سبزی آش یا اسفناج، پونه خشک، و پیازداغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش به آرامی بپزد و جا بیفتد. زمانی که آش کاملاً پخته و غلیظ شد، آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با شوید خشک و پیازداغ تزئین کنید.
نکات مهم:
- این آش بهویژه برای فصل سرما و درمان سرماخوردگی توصیه میشود.
- آش ترخینه یکی از غذاهای محلی استانهای کردستان و لرستان ایران است.
نوش جان! 🌿
خواص و فواید آش ترخینه
- تقویت سیستم ایمنی بدن: ترکیبات موجود در ترخینه مانند دوغ و سبزیجات، برای افزایش مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی مفید هستند.
- کمک به هضم غذا: وجود سبزیجات و حبوبات، سیستم گوارشی را تقویت کرده و به دفع بهتر کمک میکند.
- گرمکننده بدن: به دلیل طبع گرم این غذا، در روزهای سرد زمستان انرژیبخش است.
- غنی از فیبر و پروتئین: حبوبات استفادهشده در این آش منبع خوبی از پروتئین گیاهی و فیبر هستند.
- دارای خاصیت آنتیبیوتیکی: به دلیل استفاده از سیر و پیاز در تهیه این آش، خواص ضدباکتریایی دارد.
