آش شله قلمکار

آش شله قلمکار
مواد لازم برای آش شله قلمکار (برای 6نفر )
- گوشت گوسفندی 250گرم
- سبزی آشنیم کیلو
- ترخون تازه یک دسته ومرزه نصف دسته
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- نخود نصف پیمانه
- لوبیا قرمز 1/4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 1/4 پیمانه
- لوبیا سفید 1/4 پیمانه
- ماش 1/4 پیمانه
- برنج نیم دانه نصف پیمانه
- گندم پوست کنده نصف پیمانه
- پیاز متوسط 3 عدد برای داخل آش
- نمک /فلفل/زرد چوبه به میزان لازم اگر تند خور هستید فلفل را به دلخواه بریزید
آش شله قلمکار
طرز تهیه آش شله قلمکار
ابتدا تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید و کنار بگذارید. برای شروع پخت، گوشت گوسفندی را همراه با یک عدد پیاز، نمک، فلفل، و زردچوبه در قابلمه بریزید و بگذارید بهخوبی بپزد. در قابلمه دیگر، نخود و انواع لوبیاها (چیتی، قرمز، چشمبلبلی و سفید) را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا 2 تا 3 ساعت بپزد. سپس عدس، ماش، گندم پوستکنده و برنج نیمدانه را اضافه کنید و بگذارید این مواد هم بهخوبی پخته شوند.
در این مرحله، پیاز داغ را آماده کنید و کنار بگذارید. گوشت پختهشده را از استخوان جدا کرده و با گوشتکوب کاملاً له کنید. سبزی آش (شامل ترخون، مرزه و سبزیهای مخصوص آش) را همراه پیاز داغ به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی رنگ سبزی کمی تغییر کرد، گوشت لهشده و آب گوشت باقیمانده را به آش اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا قوام آن شبیه به حلیم کشدار شود.
وقتی آش به قوام مناسب رسید، آن را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
نوش جان!
خواص آش شله قلمکار:
- سرشار از پروتئین و مواد معدنی به دلیل وجود گوشت و حبوبات.
- تقویت سیستم ایمنی بدن با سبزیهای معطر و مواد اولیه متنوع.
- مناسب برای تقویت بدن در فصول سرد سال.
- کمک به رفع کمخونی به دلیل وجود عدس و گندم.
- مفید برای سیستم گوارش به دلیل فیبر موجود در حبوبات.